Rubriky
Reportáž psaná na stupátku

28 dní do začátku olympiády a 28 dní do startu mého velevýletu

Začíná se to všechno pěkně rýsovat. Mám radost hned z několika věcí.

1.) Web gomirago.cz / gomirago.com už běží a postupně ho ladíme. Díky za to zaslouží především Kateřina Machula, která se výroby webu ujala. Vyrábí ho doslova na koleni v přestávkách mezi péčí o své dvě miniaturní a jednu velkou ratolest. Díky Kačko!

2.) Live tracking. Legendární koloběžkář a pan předseda Koloběžkového svazu mi doporučil pro online sledování mého výkonu firmu NAM System (onisystem.cz). V úterý jsem tam zavolal, slovo dalo slovo a ve čtvrtek dorazil balíček se sledovací jednotkou, která je tak akorát velká a těžká, aby ji člověk v pohodě na podobné cestě uvezl. Sledovat mě tak budete moct živě na stránce gomirago.cz/live/ Poděkování za akčnost zaslouží především Martin Matykiewicz, díky!

3.) Jasno už mám více méně i v tom, jak pojedu. Bude to nakonec tak, jak jsem to chtěl udělat od začátku. Pojedu více méně bez pozemní podpory na „polotěžko“. Od noclehárny k noclehárně, s minimem věcí, svobodně, na pohodu. Zkoušel jsem řešit doprovodný obytňák, nebo auto s přívěsem, ale akci jsem si vymyslel pozdě a i když by mi všude chtěli pomoct, nemají prostor. Navíc bych musel řešit tým. Nevadí, opravdu nevadí, i snaha se cení. Takhle to ale má být a mít v tom jasno, je také důležité.

4.) Trénink! Včera jsem byl potrénovat, dal jsem si 60 km v tempu, které bych chtěl držet během přejezdu. Mít vše dobře načasované, to bude hodně důležité. A půjde to. Chtěl bych jet rytmem 30 km – kratší přestávka, 30 km – delší přestávka, tedy vždy zhruba dvouhodinové fáze s přestávkou, při které je čas doplnit energii a trochu si odpočinout.

Myslím, že to bude fungovat!

Facebook
YouTube
Instagram